Andre terapier


Andre terapier:

Jeg har hatt praksis som terapeut siden 2012, og har gjennomgått fire-års naturmedisinsk skole. Derav grunnmedisin, bioresonans, soneterapi,

kost og ernæring, kopping, lymfedrenasje, muskeltesting og

Bachs blomstermedisin
Lymfedrenering:

Lymfedrenasje aktiverer lymfesystemet og er en massasje av lymfegangene. Lymfedrenasje setter blant annet i gang flere renselsesprosesser i kroppen. Metdoen kalles også lymfedrenering.


Lymfesystemet i kroppen ivaretar mange viktige funksjoner og er en vesentlig del av immunforsvaret. Lymfesystemet regulerer blant annet væskebalansen og frakter de hvite blodlegemene (lymfosyttene) rundt om i kroppen. De hvite blodlegemene er avgjørende for immunforsvaret ettersom de bekjemper virus og bakterier som har kommet seg forbi det ytre immunforsvaret, nemlig slimhinnene og huden.


Lymfesystemet er også en viktig faktor når kroppen skal utskille avfallsstoffer, for når kroppen er ”forurenset” kan sirkulasjonen fungere dårlig. Det kan vise seg som smerter i muskulaturen, hovne ankler, kalde føtter og hender, spenninger i hode/nakke, leggkramper, samt en generell stivhet i kroppen.


Vakum og kopping kan også supleres i behandlingen, for å gjøre lymferenasjen mer effektiv.


Kopping:

Kopping er en gammel tradisjonell legekunst som igjen har blitt aktuell. Ved hjelp av sugekopper skapes et undertrykk som påvirker bindevevet i muskler og underhud. Blodsirkulasjonen øker og bidrar til å transportere bort slaggprodukter i bindevevet.


Kopping kan gi økt velvære og kan brukes ved muskelspenninger, senefestebetennelser og for økt velvære.


Det antas at behandlingen stammer fra Kina, men den er blitt mye brukt i vestlig medisin. Koppingmassasje krever ingen fysisk styrke og er derfor en behandlingsform som er lett å utø

Bachs blomstermedisin 

Har lært Blomstermedisin over et halvt år. Blomstermedisin hevdes å tilføre pasienten blomstens «energetiske kvaliteter», som skal aktivere pasientens selvhelbredende krefter. I likhet med homeopatiske midler er de kjemiske substansene ikke til stede i målbare doser.


Virkemåten er således analog med homeopatiske legemidler. Blomstermedisin benyttes først og fremst mot emosjonelle symptomer.Blomstermedisin blir i dag brukt enten som supplerende terapi eller som enkeltstående behandlingsform.


Et grunnleggende konsept bak såvel blomstermedisin som en rekke andre holistiske terapier er at kroppen preges av våre tanker. Bach forsket på menneskesinnets forskjellige ubalanser og delte dem inn etter syv ulike psykiske tilstander:


1. Frykt

2. Ubesluttsomhet og usikkerhet

3. Ensomhet

4. Manglende interesse i nåværende tilstand

5. Overfølsomhet for tanker og ideer

6. Fortvilelse og motløshet

7. Overbekymring for andres velferd
Blomsteressenser har vært kjent og brukt i en rekke kulturer langt tilbake i tid. De første kjente beskrivelser kommer fra Paracelsus (1493-1541). Han samlet dugg fra blomster til behandling av pasientenes følelsesmessige ubalanser. De fleste kunnskapene om blomsteressenser gikk senere gradvis tapt.


De mest kjente blomstermedisinene som brukes i dag er utviklet av den engelske legen doktor Edward Bach (1886-1936), men enkelte terapauter benytter også andre blomsteressenser, blant annet «Australian Bush Flower Essences»


Kost og ernæring:

Har gjennomført halvt år på lære om mat som medisin og vitamin og muneral-lære. Har også lært mye om urter og om hvordan disse kan brukes somi behandling.

 

Jeg har ogå bred erfaring fra helsekostkjeden der jeg har arbeidet i fire år. Her har jeg også lært mye om urter, mineraler og vitaminer. Vi fikk også praktisk erfaring og lære iforhold til sunn mat som vi også hadde for salg i butikken.

 

Muskeltesting:

Anbefalinger om kosttilskudd skjer oftest utfra pasientens sykdom som for eksempel nattlysolje ved barneeksem. Terapeutene kan også bruke spesielle metoder i diagnostikk av mangeltilstander og ernæringsmessig ubalanse. Blant disse er kinesiologi, hvor man ved muskeltesting prøver å diagnostisere mangeltilstander.


Dette er en manuell muskeltesting som for det meste blir erstattet av Bioresonans

Inne på mitt kontor henger noen fornøyde kunder sine refleksjoner